POP In My Head Trivia Quiz Game

Play the “Pop in My Head” trivia quiz game where pop culture knowledge meets math know-how in a question-and-answer game. Fun for kids of all ages!

Test your knowledge with the Pop In My Head trivia quiz game

Ground Rules

Playing this game is fun and easy. Just follow three simple rules:

  1. The object of the game is apply your knowledge to answer the most questions correctly.
  2. Do not use paper, a computer, calculators, watches, or smart phones to answer these questions. It all has to be done in your head.
  3. Have fun! Don’t take it too seriously.

Pop culture meets math trivia quiz game

A fun quiz for kids

1.) A: How many Supreme Court justices are there? B: Multiply that by the number of arches in the McDonald’s logo.

What is your answer?

ANSWER: 18 — Show your work: 9 justices x 2 arches = 18.

2.) A: Take the number of months in a calendar year, and then B: Divide that sum by the number of main characters who take the journey down the Yellow Brick Road in The Wizard of Oz.

What is your answer?

ANSWER: 3 — 12 months divided by 4 characters (Dorothy, Scarecrow, Cowardly Lion, and The Tin Man) = 3

3.) A: Take the number of colors in a rainbow, then B: Multiply that sum by the number of standard ingredients in a S’more and what do you get?

ANSWER: 21 — 7 colors in the rainbow remembered by the mnemonic device Roy G. Biv (Red, orange, yellow, green, blue, indigo, and violet) times (3 – graham cracker, marshmallow, chocolate) equals 21.

4.) A: Take a baker’s dozen, then B: Add the number of presidents represented on Mount Rushmore and what number do you get?

ANSWER: 17 — A baker’s dozen is 13 (standard dozen plus one in case there’s a miscount) plus the four presidents (George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt, and Abraham Lincoln) equals 17.

5.) A: Take the number of strings in a standard guitar, then B: Multiply by the number of season in the year and what do you get?

ANSWER: 24 — A standard guitar has 6 strings and when you multiply that by 4 seasons (Winter, Spring, Summer, and Fall), you get 24.

A unique and fun quiz for kids!

Pop in my head trivia quiz game

6.) A: Take the number of continents in the world, then B: Multiply that number by the number of walls in a standard room and what do you get?

ANSWER: 28 — There are seven continents (Asia, Africa, North America, South America, Antarctica, Europe, and Australia) times 4 walls in a room equals 28.

7.) A: Take the number of primary directions on a compass, then B: Add the number of minutes in a quarter hour and what do you get?

ANSWER: 19 — Four directions (North, South, East, and West) plus 15 minutes equals 19.

8.) A: Take the number of tentacles on an octopus, then B: Multiply by the number of suits in a deck of cards and what do you get?

ANSWER: 32 — An octopus has 8 tentacles and a deck of cards has four suits (Hearts, Diamonds, Spades, and Clubs).

9.) A: Take the number of strikes it takes to bowl a “Turkey” in bowling, then B: Multiply by the number of musketeers in Alexandre Dumas’ book, which is also a popular candy bar, and what do you get?

ANSWER: 9 — Three strikes is a turkey in bowling times three musketeers equals nine.

10.) A: Take the number of seconds you get to retrieve food from the floor in order for it to be ok in a popular say, and B: Multiply it by the number of downs a football offense gets to make a first down and what do you get?

ANSWER: 20 — Take the 5 from the 5-second rule and multiply it by 4 downs and you get 20.

Take this trivia quiz game and improve your knowledge!

Fun for all ages!

11.) A: Take the number of sides an ice cube has, then B: Multiply it by the number of days in a week, and what do you get?

ANSWER: 42 — There are six sides to any cube. So, 6 times 7 (Sunday, Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday, and Saturday) equals 42.

12.) A: Take the number on the all-black ball in the game of pool, and B: Add the number of legs that insects have, and what do you get?

ANSWER: 14 — The 8-ball in pool is black and when added to 6 legs of insects you get 14.

13.) A: Take the number represented by “golden rings” in “The Twelve Days of Christmas,” and B: Multiply it by the number of legs most chairs feature, and what do you get?

ANSWER: 20 — “Five golden rings, four calling birds…” – so take the 5 and multiply it by 4 legs featured on chairs and you get 20.

14.) A: Take the number of babies born when it’s quintuplets, and B: Add the number of hockey players on the ice for one team in a hockey game, and what do you get?

ANSWER: 11 — Quintuplets are five babies and 6 players are on the ice for one hockey team. 5 + 6 = 11.

15.) A: Take the number represented by a “V” in Roman numerals, and B: Multiply it by the number of dwarves associated with Snow White, and what do you get?

ANSWER: 35 — A “V” in Roman numerals is a 5, so when you see VII that equals 7. But, take the five and multiply it by Snow White’s seven dwarfs and you get 35. (Can you name her seven dwarfs? Doc, Dopey, Grumpy, Bashful, Happy, Sneezy, and Sleepy.)


Score Your Test

Give yourself one point for each correct answer.

13 – 15 Points: Take a bow — You’re a trivia rock star!

10 – 12 Points: Smarty Pants — Have you thought of being a brain surgeon?

7 – 9 Points: We like the effort — You’re going places.

6 Points and Under: Caught you on a bad day. Try again.


We hope you enjoyed taking the Pop In My Head trivia quiz game. Be sure to check out these other fun quizzes for kids:

Yellowstone Park Quiz

Mississippi River Quiz

Great Lakes Quiz for Kids

By Greg Johnson and Mike O’Halloran